Spandoeken maar weer uit de kast halen?

Waar ik een beetje wee van wordt, is hoe iedereen die McCain aanvalt eerst begint om zijn heldendom tijdens de Vietnamoorlog te prijzen.
De Vietnamoorlog dat was toch die oorlog waartegen we demonstreerden met leuzen als Johnson moordenaar?
Waarom vraagt nou nooit eens een journalist aan McCain (als hij tenminste ooit nog een persconferentie geeft) wat hij nou eigenlijk het liefst deed vóór hij neergeschoten werd.
Biologische wapens als Agent Orange uitstrooien, kindertjes affikken met napalm, of gewone clusterbommen afwerpen?

Waar ik een beetje eng van wordt, is dat we – tegenwoordig zelfs met de zegen van de SP – nog steeds lid zijn van dat koude oorlog pact, de NAVO. En dat we dat steeds meer zijn in het gezelschap van twijfelachtige regimes aan de grenzen van Rusland. Zodat wanneer een van de kopstukken daar het met het oog op aanstaande verkiezingen handig vindt zich aan te laten vallen door Rusland, wij op grond van artikel 5 verplicht zijn aan die oorlog mee te doen.

Als pacifist (ja, waar vind je die nog, en wat moet zo iemand stemmen?) geloof ik niet zo in legers en en militaire verdragsorganisaties, maar als we dan toch iets nodig hebben, dan maar een Europese vredesmacht. Voor dat de Europese leiders het over iets eens worden hebben diplomaten dan ruim de tijd om het conflict op te lossen.

Nederland uit de Navo.
Die De Hoop Scheffer hoeven we niet terug.

mailtobutton

Advertentie

Tags:

Eén reactie to “Spandoeken maar weer uit de kast halen?”

  1. grumpydutchman Says:

    Wat een verfrissing in deze rare tijd om dit te horen; ik ben het er helemaal mee eens, heer van Beusekom. De NAVO is een aftands instituut, en heeft na de val van het Warschau pact in feite geen functie meer, en dient net als de kroontjespen, het telegram en de stoomboot in de geschiedenis te verdwijnen. Straks maken ze Georgië nog lid en begint de hele K.O. opnieuw dus beter maar meteen opdoeken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: