Recepten

Al mijn recepten zijn vegetarisch. Dat is niet alleen prettig voor de dieren, maar ook beter voor het milieu en voor de wereld voedsel situatie.

Bovendien is vegetarisch eten automatisch ook kosher en halal. Dus met elke hap die je eet draag je bij aan de integratie.

Peren chutney

Somoza’s

Mijn pasta

Kikkererwtengerecht

On-limburgse vlaai en on-appeltaart

Biscuit deeg bodem met peren limoen kardemom topping

 

TIPS

Energiebesparing:
Kook je elektrisch dan kan de kookplaat 2 minuten voor afloop van de kookplaat uit. De restwarmte van de plaat doet (het woord zegt het al) de rest.

Droge rijstkorrel:
Een mooie droge rijstkorrel die niet aankoekt aan de bodem van de pan krijg als je géén zout voor of tijdens het koken toevoegt. Iets meer dan anderhalf keer zoveel water (in volume) als rijst. Aan de kook brengen, dan 10 minuten op de laagste stand koken. Tussentijds  nog een of twee keer de rijst los roeren van de bodem. (Dit voor de korrels die deze tekst niet gelezen hebben). Dan van het vuur of de nog hete kookplaat af en 5 minuten laten staan. Je weet niet wat je ziet.

Kaaskorst:
Vooral bij oudere hardere stukken kaas is het vaak lastig om de korst te verwijderen zonder een stukje van je vinger mee te nemen. Ik heb gemerkt dat het vaak een stuk gemakkelijker – en veiliger – gaat met een dunschiller.  Dat wil zeggen een T-vormige dunschiller.

Sinaasappel of citroen rasp:
Als  je van een sinaasappel of een citroen de schil raspt, houdt je een slappe vrucht waar niet veel meer mee te doen valt. Weggooien is geen optie voor iemand die de hongerwinter nog heeft meegemaakt en zou het volgens mij ook niet voor een ander moeten zijn.
Voor sinaasappels heb ik een oplossing gevonden. Pers eerst een andere sinaasappel uit, waarvan de schil nog in takt is. Bij voorkeur een die een slag groter is. Snij de ‘kale’ sinaasappel door midden en plaats de helften in de schil van de reeds uitgeperste sinaasappel en pers ze zo uit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.


%d bloggers liken dit: